- Nowy
Darmowa Dostawa od 399 zł,-
Nóż do pomidorów Victorinox ząbkowany 11cm różowy 6.7836.L115 to niezastąpione narzędzie w kuchni dla miłośników smacznych potraw z pomidorami. Wyprodukowany przez renomowaną szwajcarską firmę Victorinox, nóż ten charakteryzuje się wyjątkową jakością, trwałością i precyzją.
Ostrze o długości 11 cm posiada specjalne ząbkowane brzegi, które idealnie radzą sobie z delikatną skórką pomidorów, zapewniając płynne i precyzyjne krojenie. Rękojeść wykonana jest z wytrzymałego tworzywa sztucznego, gwarantującego pewny chwyt i komfort użytkowania.
Ten nóż do pomidorów nie posiada klipsu do noszenia ani pochewki, co czyni go bardzo poręcznym i łatwym do przechowywania. Jest to stała klinga, która zapewnia stabilność i precyzję podczas krojenia.
Nóż do pomidorów Victorinox ząbkowany 11cm różowy 6.7836.L115 to niezbędne narzędzie dla każdego szefa kuchni, pasjonata gotowania czy miłośnika smakowitych dań z pomidorami. Dzięki niemu przygotowywanie potraw staje się jeszcze przyjemniejsze i wygodniejsze.
Victorinox Swiss Classic to linia noży zaprojektowana dla profesjonalistów. Doskonałe wykonanie oraz starannie dobrane materiały, w tym nadzwyczaj twarda walcowana stal nierdzewna, sprawiają, że te kuchenne narzędzia zadowolą nawet najbardziej wymagających. Sprawdzą się zarówno w rękach profesjonalistów, jak i amatorów.
Nóż do pomidorów Victorinox – ząbkowane ostrze i bezpieczeństwo
Nóż do pomidorów z ząbkami Victorinox posiada długą na jedenaście centymetrów głownię. Jej ząbkowane ostrze pokroi nie tylko miękkie warzywa, ale sprawdzi się doskonale także przy krojeniu pieczywa. Cięcia nie uszkodzą krojonych produktów i pozostawią eleganckie, równe brzegi. Warto wspomnieć, że czubek noża zaokrąglono, dzięki czemu przypadkowe skaleczenie jest mniej prawdopodobne. Czyni to z Victorinoxa narzędzie bardzo bezpieczne.
Do produkcji noża Szwajcarzy wykorzystali nierdzewną, walcowaną stal. Materiał jest odporny na uszkodzenia mechaniczne, łatwo daje się czyścić. Nie wpływa też nas smak i zapach przygotowywanych potraw.
Nóż można bez obaw myć w zmywarce oraz sterylizować. Należy pamiętać, że tego typu zabiegi niszczą znajdujące się na ostrzu mikroorganizmy i pomagają zachować, tak ważna w kuchni, higienę.
Bardzo dobre wyważenie oraz wyprofilowany chwyt sprawiają, że krojenie przebiega gładko. Jeśli dodać do tego niewielką wagę noża oraz chropowatą fakturę rękojeści, to z łatwością można dostrzec, że z pomocą tego narzędzia nawet początkujący kucharz bez problemów poradzi sobie z kuchennymi wyzwaniami.
Karta katalogowa
Konkretne odniesienia
Na chwilę obecną brak opinii klientów.